Sada je: 20 lis 2018 07:59.
Početna » Politika i društvo » Lifestyle



Započni novu temu Odgovori  [ 270 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća
Autor/ica
Traži:
Poruka

Offline
Šampionka
Šampionka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28042

Post Postano: 08 stu 2011 12:32 
Vrh  
Raspalite sa zanimljivim i finim receptima... i korisnim savjetima... i svime što ima veze s finom papicom...

:jelo

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 12341

Post Postano: 08 stu 2011 12:36 
Vrh  
Ajde da krenemo sa jednim od mojih omiljenih jela:
Pihtije
Potrebno je:

2 svinjske nožice
2 juneće nožice
6 zrna biber
2 lista lorbera
1 glavica belog luka
1 veza razne zeleni
mleveni biber
so
Priprema:

Svinjske i juneće nožice dobro očistiti, ošuriti, opati, staviti u veći lonac, naliti 5 l vode i pristaviti da se kuva na tihoj vatri. Kada provri skinuti i baciti penu. Kada pena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu očišćene razne zeleni i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 časova, odnosno dok se ne počne odvajati meso od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više lepljiva. Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju. Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne. Služiti kao predjelo

Napomena:
po želji preko mesa mogu se staviti 2 tvrdo obarena jaja i kuvana šargarepa isečena na kolutove, a potom preliti čorbom. Zavisno od ukusa, pored mlevenog bibera može se odozgo posuti i aleva paprika

 Profil  

Offline
Šampionka
Šampionka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28042

Post Postano: 08 stu 2011 12:38 
Vrh  
Šta je lorber? Lovor? Znači lovorov list...

I šargarepa? To je mrkva... ili?

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 12341

Post Postano: 08 stu 2011 12:39 
Vrh  
zla ribica je napisao/la:
Šta je lorber? Lovor? Znači lovorov list...

I šargarepa? To je mrkva... ili?


Da i da!
A pihtije, mmmmmmmmmmm.... :smje

slika

 Profil  

Offline
džirlo devojka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28886
Lokacija: tu i tamo

Post Postano: 08 stu 2011 12:53 
Vrh  
uf pa to je hladetina... :facep

_________________
kiss my ass...

 Profil  

Offline
Šampionka
Šampionka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28042

Post Postano: 08 stu 2011 12:55 
Vrh  
simona je napisao/la:
uf pa to je hladetina... :facep


Nisam htjela ništa reć :bgg

Uf što ja to ne volim... baš mi gadno to kad se trese...

Hladetinu i fileke... :no:

Sori Aleks :bgg

 Profil  

Offline
Deputy
Avatar

Pridružen/a: lip 2011
Postovi: 24421
Lokacija: Bg

Post Postano: 08 stu 2011 12:56 
Vrh  
Ledene kocke sa svinjetinom :lach

_________________
F5

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 12341

Post Postano: 08 stu 2011 13:03 
Vrh  
simona je napisao/la:
uf pa to je hladetina... :facep


Ih, kad se setim pre nekih 5 godina, pored firme u kojoj sam radio bio je restoran u kome su to služili. Jeo sam svaki dan.

 Profil  

Offline
džirlo devojka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28886
Lokacija: tu i tamo

Post Postano: 08 stu 2011 13:07 
Vrh  
zla ribica je napisao/la:

Nisam htjela ništa reć :bgg

Uf što ja to ne volim... baš mi gadno to kad se trese...

Hladetinu i fileke... :no:

Sori Aleks :bgg


nožica ili njuška u masnoj kocki...aaaaaaaaaa :bgg

_________________
kiss my ass...

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: kol 2011
Postovi: 5012

Post Postano: 08 stu 2011 13:19 
Vrh  
Kod mene tome kažu - sulc :hihi
Uopće nije loše :m

_________________
Earth is the insane asylum for the universe.

 Profil  

Offline
Šampionka
Šampionka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28042

Post Postano: 08 stu 2011 13:21 
Vrh  
Hej Ružo :wink

Drago mi da si lurknula i malo van vaše teme :smje

Imaš neki dobar turski recept?

Ili bilo koji, ne treba bit baš turski...

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: kol 2011
Postovi: 5012

Post Postano: 08 stu 2011 13:28 
Vrh  
zla ribica je napisao/la:
Hej Ružo :wink

Drago mi da si lurknula i malo van vaše teme :smje

Imaš neki dobar turski recept?

Ili bilo koji, ne treba bit baš turski...

:g5 Pogodila si mi interese s ovom temom, ovisnica sam o kulinarskim blogovima.
Volim jesti :jelo i kuhati, naći ću neki prilog za temu

_________________
Earth is the insane asylum for the universe.

 Profil  

Offline
Šampionka
Šampionka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28042

Post Postano: 08 stu 2011 13:31 
Vrh  
bivša ruža je napisao/la:
:g5 Pogodila si mi interese s ovom temom, ovisnica sam o kulinarskim blogovima.
Volim jesti :jelo i kuhati, naći ću neki prilog za temu


:thumbup

Super, ajd baš mi drago :smje

:smje :smje

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 7676

Post Postano: 08 stu 2011 13:44 
Vrh  
Recept za špek-fileke od gospođe Meme: http://www.coolinarika.com/recept/spek-fileki/

_________________
Jesi mi dobar?

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 4785

Post Postano: 08 stu 2011 14:32 
Vrh  
jel baš to morao biti prvi recept? :facep

kako ja sad da pristupim ovom topicu? :ne ajd, kad odmakne koju stranu...dođem opet..

_________________
In reality, killing time is only the name for another of the multifarious ways by which Time kills us.

 Profil  

Offline
Šampionka
Šampionka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28042

Post Postano: 08 stu 2011 15:16 
Vrh  
Ajda ako imate neki zanimljiv recept s bundevom :smje

Imamo ih sad doma friških, pa bi nešta složila...

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 4785

Post Postano: 08 stu 2011 15:54 
Vrh  
kiflice :cer

500 g bundeve stavi u pećnicu na 180, dok potpuno omekša, trebaš ju očistiti od sjemenki a koru ostavit, a ako si već slučajno makla koru, onda malo više od 500 g ti treba, 600-700. u 2 dl mlijeka staviš kockicu kvasca da nadođe, sa malo brašna (jedna žličica) i 2 žličice šećera

kad se bundeva ohladi, očistiš od kore i makneš dijelove koji su potamnili. to što je ostalo, meko, izmiksaš i pomiješaš sa 700 g brašna i kvascem, jednim jajetom, praškom za pecivo i malo soli. dobro se izmijesi i ostavi se da naraste. kad će biti udvostručeno, ponovo ga premijesi i podijeli na 4 jednaka dijela. svaki treba razvaljati dok dobiješ tanki krug, koji ćeš razrezati na 8 dijelova. nadjev možeš raditi po želji, slatko ili slano, a mogu biti i prazne, ja ih uglavnom radim prazne, tad trebaš staviti listić maslaca na trokut i onda urolati. na kraju premažeš razmućenim jajetom i u pećnicu na 180 dok porumene.
:gent

_________________
In reality, killing time is only the name for another of the multifarious ways by which Time kills us.

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 25908
Lokacija: Bela Ljubljana

Post Postano: 08 stu 2011 16:59 
Vrh  
molim vas da me ispravite kad ne napisem pravilne rijeci ali ecco moja omiljena jed:

Gulaž od sipe

u hladno maslinovo (1 dcl) ulje stavite sipu (cca 1 kg) izrezano na velike komade, stavite gore puno peršuna i ogromno iskeckanog češnjaka (bjeli luk? česen po naše) najmanje 2 glave, stavite vegeto i ostavite otvorenu ponev da sipa popije ulje (jedno 10 minuta), onda dodajte cca 2 dcl bjelog vina ili 1 dcl konjaka (konjak je iz originalnog recepta), paprika u prahu, paradižnikova mezga, puno popera, čili, lovor. dok se to polako kuha, ogulite 1 kg krumpira i razrezite ga samo na pola (da budu veliki komadi) i stavite ga kuhat sa sipom, zalijte sa vodom i kuhajte sat vremena na lagani vatri. na kraju zagustite( 3 kašike brašna, 1 dcl vode i kisla smetana po okusu - dobro izmešajte da ne bude grudic). ostavite sve skupa pokriveno još najmanje sat vremena i dobar vam tek :cer

 Profil  

Offline
Šampionka
Šampionka
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 28042

Post Postano: 08 stu 2011 19:27 
Vrh  
mirr.or je napisao/la:
kiflice :cer

500 g bundeve stavi u pećnicu na 180, dok potpuno omekša, trebaš ju očistiti od sjemenki a koru ostavit, a ako si već slučajno makla koru, onda malo više od 500 g ti treba, 600-700. u 2 dl mlijeka staviš kockicu kvasca da nadođe, sa malo brašna (jedna žličica) i 2 žličice šećera

kad se bundeva ohladi, očistiš od kore i makneš dijelove koji su potamnili. to što je ostalo, meko, izmiksaš i pomiješaš sa 700 g brašna i kvascem, jednim jajetom, praškom za pecivo i malo soli. dobro se izmijesi i ostavi se da naraste. kad će biti udvostručeno, ponovo ga premijesi i podijeli na 4 jednaka dijela. svaki treba razvaljati dok dobiješ tanki krug, koji ćeš razrezati na 8 dijelova. nadjev možeš raditi po želji, slatko ili slano, a mogu biti i prazne, ja ih uglavnom radim prazne, tad trebaš staviti listić maslaca na trokut i onda urolati. na kraju premažeš razmućenim jajetom i u pećnicu na 180 dok porumene.
:gent


Mmmm... ovo mi se čini jako finoo... :cer

Hvala ti :g5 Baš ću probat složot ovaj vikend :smje

 Profil  

Offline
Avatar

Pridružen/a: svi 2011
Postovi: 25908
Lokacija: Bela Ljubljana

Post Postano: 08 stu 2011 19:30 
Vrh  
simona je napisao/la:
uf pa to je hladetina... :facep


a kod nas žolca ili aspik

 Profil  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 270 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Forum(o)Bir:  


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Vremenska zona: UTC [LJV]
HR (CRO) by hecos